Höganäsbo ny vd för PC Glass i Örkelljunga

2024 08 05

Örkelljunga
På sin födelsedag den 1 augusti steg säkerhetsföretaget PC Glass vd Pelle Hamgård ned från posten. Efterträdaren Ulf Bergström tar vid – och han ser flera utmaningar för företaget.
PC Glass som tillverkar säkerhetsglas och fönsterskyddsprodukter grundades 2019. Pelle Hamgård är medgrundare och har suttit som vd sedan dess.
Tillväxten har varit långsam men säker, med tre miljonordrar under åren 2022–2023. Att Pelle Hamgård kliver ner från vd-posten har varit planerat sedan länge.
– Att jag går av har varit meningen sedan vi grundade företaget, säger han och lägger till att han kommer att vara kvar i företaget men i andra roller.
Företaget kommer att fortsätta ha sin produktion i lokalerna i Örkelljunga. Men den nya vd:n Ulf Bergström kommer att flytta huvudkontoret till Höganäs.
– Det är närmare där jag bor i Nyhamnsläge, säger Ulf Bergström.
Han har erfarenhet av vd-rollen och branschen, med tidigare jobb hos bland annat konkurrenten Hammerglass i Förslöv. Den senaste tiden har han arbetat som konsult med eget företag.
Ulf Bergström ser fram emot att ta sig an PC Glass.
– Det är ett ungt bolag i en bransch som, sorgligt nog, är på väg uppåt. Säkerhet lyfts fram mer och mer i samhället, säger han.
Medan efterfrågan ökar och lågkonjunkturen vänder uppåt tror Ulf Bergström att företagets utmaning är en kontrollerad tillväxt.
– Företaget växer, men vi ska inte ta oss an för mycket jobb på en gång, säger han.