PC Glass har blivit en välkänd tillverkare av extremt motståndskraftiga fönsterskyddsprodukter av främst aluminium och polykarbonat parallellt med företagets skyddslösningar mot beskjutning och explosion.

Ska satsa på aktivt skydd

I en kommentar till sitt tillträde på vd-tjänsten betonar Ulf Bergström att PC glass under sin relativt korta tid etablerat sig på den svenska marknaden med nuvarande produktsortiment.

– Men under min ledning tar vi nu nästa steg där vi bland annat kommer att satsa på infrastrukturella lösningar för aktivt skydd, främst mot vandalism. Vår ambition är att fortsatt leverera en trygg portfölj med ekonomiskt försvarbara säkerhetsprodukter till den svenska marknaden, säger han.

Kontor i Höganäs

Ulf Bergström har en stor och bred erfarenhet från liknande bolag i säkerhets- och glasbranschen och kommer att operera från PC Glass nya huvudkontor i Höganäs.

– Det ska bli oerhört spännande att få leda och utveckla PC Glass mot framtiden, avslutar Ulf.

Tillverkning i Örkelljunga

Den avgående vd:n Pelle Hamgård välkomnar varmt den resurs Ulf förväntas bli, men betonar också att föränderligheten inte blir total.

– PC Glass tillverkning förblir i Örkelljunga där bolaget byggt upp en effektiv produktionsapparat, säger han avslutningsvis.